Vismaz 20 cilvēki ir zaudējuši dzīvības divos atsevišķos pašnāvnieku rīkotos sprādzienos šiītu apdzīvotajā Hillas pilsētā Bagdādes dienvidos, informē ārvalstu masu mediji.
Viens no pašnāvniekiem uzspridzinājās pie medicīnas centra, kur pulcējās jaunie armijas un civildienesta rekrūši, lai izietu veselības pārbaudi.

Otrais sprādziens tika sarīkots policistu pulka vidū, kuri protestēja pret lēmumu izformēt viņu vienību, raksta BBC.

Eksplozijās ievainojumus guva vismaz 35 cilvēki.

Tajā pašā laikā ASV spēki ir aizturējuši kādu sunnītu politiķi. Irākas Islamistu partija, kas ir viena no galvenajām sunnītu partijām Irākā, informē par sava līdera Mohsena Abdels Hamida aizturēšanu pie viņa mājas.

Šī partija ir viena no politiskajām apvienībām, kas boikotēja janvārī notikušās Irākas vēlēšanas.

Svētdienas vakarā Bagdādē un tās apkārtnē sprādzienos gāja bojā vismaz 16 cilvēku, un militārpersonas uzskata, ka tā varētu būt kā reakcija ASV vadīto spēku plašajām operācijām cīņā pret nemiernieku aktivitātēm.

Liela apmēra operācijas ietvaros drošības spēki ir iedalījuši galvaspilsētu sektoros un izveidojuši simtiem kontrolposteņu.

Savukārt kādā internetā ievietotā paziņojumā ir teikts, ka šis drošības plāns ir veltīgs, un ka par uzbrukumiem atbildību uzņemas Jordānijas kaujinieka Abu Musaba az-Zarkavi vadītais nemiernieku grupējums.

Neapstiprinātos ziņojumos pagājušajā nedēļā tika apgalvots, ka Zarkavi drošības spēku operācijas laikā ir guvis ievainojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!