Svētdien divi sprādzieni satricināja šiītu mošeju un tirgu al-Šulahas apkaimē uz rietumiem no Bagdādes, nogalinot vismaz 16 un ievainojot vismaz 57 cilvēkus, informē ārvalstu masu mediji.
Pēc pirmās bumbas sprādziena cilvēki sapulcējās, lai apskatītu notikuma vietu un palīdzētu cietušajiem, un pēc kāda brīža eksplodēja otrs spridzeklis.

Sākotnēji policija ziņoja, ka otro sprādzienu izraisīja pašnāvnieks, kurš ar automašīnu iebrauca pūlī, taču vēlāk noskaidrojās, ka spridzeklis tika detonēts ar tālvadības ierīces palīdzību.

Abas eksplozijas notika dažas stundas pēc tam, kad Tikrītas pilsētu, kas atrodas 90 kilometru attālumā no Bagdādes, satricināja divi pašnāvnieku sarīkoti sprādzieni, raksta CNN.

Šajos nemiernieku uzbrukumos Tikrītā, kas notika ar 15 minūšu intervālu, pie Irākas policijas akadēmijas gāja bojā vismaz seši cilvēki un 26 tika ievainoti.

Amatpersonas informē, ka sprādzieni Tikrītā, Sadama Huseina dzimtajā pilsētā notika laikā, kad jauniesauktie no policijas akadēmijas gatavojās doties ceļā uz treniņnometni Jordānijas galvaspilsētā Ammānā.

Svētdien gājuši bojā arī trīs nemiernieki, kad viņi mēģināja uzstādīt bumbu ceļa malā Mehavilas pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!