Talibu kaujinieki Pakistānas ziemeļrietumos uzspridzinājuši divas degvielas cisternas, kas piegādāja degvielu NATO karaspēkam kaimiņos esošajā Afganistānā, piektdien paziņoja amatpersonas.

Incidents notika nemieru pārņemtajā Hiberā, kas ir viens no septiņiem pusautonomajiem rajoniem Pakistānas ziemeļrietumos pie robežas ar Afganistānu.

Septiņu cisternu kolonna bija ceļā uz Afganistānu, kad uzsprāga un aizdegās viena no cisternām, nogalinot kādu augļu pārdevēju un aizdedzinot vismaz 50 veikalus vietējā tirgū, teica vietējās varas pārstāvis Rehans Guls Hataks.

Pēc viņa teiktā, otra cisterna eksplodējusi netālu no Hiberas reģiona galvenās pilsētas Landikotalas.

Kaujinieki devuši vairākus triecienus ASV un NATO vadītā karaspēka apgādei. Lielākā daļa iekārtu un materiālu, kas nepieciešami karaspēkam otrpus robežas, tiek piegādāti caur cilšu apdzīvoto Hiberas reģionu Pakistānas ziemeļrietumos.

ASV amatpersonas norāda, ka Pakistānas ziemeļrietumi kļuvuši par patvērumu "Al Qaeda" un talibu kaujiniekiem, kuri aizbēga no Afganistānas pēc ASV vadītā iebrukuma 2001.gadā un ir pārgrupējušies, lai rīkotu uzbrukumus ārvalstu karaspēkam pāri robežai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!