Ķīnas ķīmisko vielu rūpnīcā ir eksplodējuši tūkstošiem detonatoru, sagraujot apkārt esošās ēkas un nogalinot septiņus cilvēkus, informē ārvalstu prese.
Incidents noticis pirmdien, Sičuanas provincē valsts dienvidrietumu daļā, ziņo aģentūra “Xinhua”. Vēl astoņi cilvēki ir guvuši ievainojumus, bet divi ir pazuduši bez vēsts.

“Sākotnējā izmeklēšana norāda, ka sprādzienu izraisīja nepareiza rīcība laikā, kad strādnieki laboja detonatorus,” izteikušies policijas pārstāvji. “Rūpnīcā negadījuma laikā bija aptuveni 13 000 detonatoru.”

Vēl nav sniegta informācija par to, kāpēc rūpnīcā bija nepieciešams tik liels skaits detonatoru, raksta Reuters. Aģentūra “Xinhua” ziņo, ka ir pilnībā sagrauta “rinda vasarnīcu”, taču sīkāka informācija netiek sniegta.

Ķīnā nelaimes gadījumos darba vietā šī gada pirmajā pusē ik dienas ir gājuši bojā vidēji 300 cilvēku, un par visbīstamāko darba vietu pamatoti tiek uzskatītas ogļu raktuves.

“Xinhua” aģentūra ziņo arī par otrdien notikušu sprādzienu rūpnīcā Šanksi provincē, taču nav informācijas par bojā gājušajiem un ievainotajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!