Sprādzienā, kas trešdienas rītā notika Lietuvas Ukmerģes pilsētas putu polistirēna ražošanas cehā, bijušajā dzelzsbetona rūpnīcā, viens cilvēks gājis bojā un divpadsmit nopietni ievainoti, četri no viņiem cietuši smagi. Sprādzienā ēka sagruvusi un izcēlies neliels ugunsgrēks, kas ātri apdzēsts.
Bojāgājušais tika atrasts zem drupām ap pusdienlaiku. Pastāv aizdomas, ka vēl viens strādnieks varētu būt aprakts zem drupām. Uzņēmuma vadība vēlreiz rūpīgi pārbaudījusi strādājošo sarakstus, un ārkārtējās situācijas komisija pieņēmusi lēmumu pārtraukt dzelzsbetona konstrukciju drupu pārmeklēšanu.

Četri vissmagāk cietušie ar dziļiem sejas un elpošanas ceļu apdegumiem no Ukmerģes slimnīcas pārvesti uz Kauņas Medicīnas universitātes klīnikas Apdegumu centru.

Viļņas Ugunsdzēsēju dienesta vadītājs Danieļus Bučinsks paredz, ka sagruvušo konstrukciju novākšanai būs vajadzīgas vismaz divas vai trīs dienas.

Sprādziens notika pulksten 7.33. Vietējiem ugunsdzēsējiem palīgā devās kaimiņu Širvintas un Viļņas rajonu kolēģi, glābšanas un ugunsdzēsības darbā tika iesaistīti arī vietējie karavīri.

Tiek uzskatīts, ka eksplodējusi gāze, kas radusies kā putu polistirēna ražošanas blakusprodukts. Uzkrājoties kritiskā koncentrācijā un sajaucoties ar gaisu, tā varēja eksplodēt pēc kontakta ar dzirksteli vai liesmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!