Zviedrijas galvaspilsētas Stokholmas piepilsētā trešdienas vakarā notika sprādziens, kas nodarīja postījumus turku kultūras centram, bet neviens netika ievainots, ceturtdien paziņoja policija.

Sprādziens notika Stokholmas lēnes Botkirkas pašvaldības Fitjas rajonā, kur četras dienas pirms tam kurdu atbalsta demonstrācijā tika nopietni sašauts viens vīrietis.

Eksplozija notika tajā pašā dienā, kad Turcijas galvaspilsētā Ankarā sarīkotā sprādzienā gāja bojā 28 cilvēki. Turcijā ir notikuši islāmistu un kurdu grupējumu uzbrukumi, kopš Turcija sāka cīņu pret islāmistiem un kurdiem Sīrijas teritorijā.

Vietējie mediji ziņoja, ka sprādzienā ir cietušas Botkirkas Turku kultūras asociācijas telpas. Sprādziens izsita logus un no šīm telpām izplūst dūmi, paziņoja policija, apstiprinot, ka neviens nav ievainots.

Komentējot to, ka kurdu atbalsta demonstrācijā nedēļas nogalē tika sašauts vīrietis, policijas ierēdnis Lāšs Bistrēms trešdien paziņoja sabiedriskajai televīzijai, ka bija "kļūda" ļaut demonstrantiem doties gājienā zem turku asociācijas logiem laikā, kad ir pastiprinājies saspīlējums starp kurdu un turku kopienām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!