Sprādzienu metro vagonā Sanktpēterburgā pirmdien varēja sarīkot terorists – pašnāvnieks, vēsta britu raidsabiedrības BBC krievu redakcija, atsaucoties uz Krievijas mediju ziņoto.

Otrdien teroraktā bojāgājušo skaits no 11 pieaudzis uz 14, jo slimnīcā no ievainojumiem miruši vēl trīs cilvēki, ziņo BBC.

Pēc aģentūras "Interfax" vēstītā, vīrietis atstājis spridzekli, kas bijis nomaskēts kā ugunsdzēšamais aparāts, metro stacijā, taču šis spridzeklis neesot nostrādājis un beigās ticis neitralizēts.

Savukārt pēc "RIA Novosti" ziņām, sprādziena epicentrā atrastas kāda Vidusāzijas izcelsmes iedzīvotāja mirstīgās atliekas, taču esot priekšlaicīgi viņu saukt par teroristu pašnāvnieku.

"Atbilstoši vienai versijai spridzekli Pēterburgas metro detonēja terorists pašnāvnieks. Sākotnējā informācija liecina, ka tas ir 23 gadus vecs Vidusāzijas iedzīvotājs," atklāja aģentūras avots.

Avots arī norādīja, ka videonovērošanas kamerās fiksētais vīrietis, kurš sākotnēji tika uzskatīts par sprādziena sarīkotāju, ir vērsies policijā un savu vainu noliedzis.

Izmeklētājiem ir versija, ka viens cilvēks varēja spridzekli atstāt metro stacijā, bet pēc tam iedarbināt otru spridzekli cita metro atzarojumā. Taču tā ir tikai viena no versijām, "RIA Novosti" vēstīto atstātsta BBC.

Sanktpēterburgā sprādzienā bojā gājušo skaits pieaudzis līdz 14, turklāt Krievijā izsludinātas trīs dienu sēras.

Latvijas ārlietu ministrijas pārstāvis Raimonds Jansons Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja, ka konsulāts strādā pastiprinātā režīmā. Šobrīd notiek cietušo identifikācija, kas var aizņemt zināmu laiku, taču šobrīd nav pamata domāt, ka starp cietušajiem būtu kāds Latvijas pilsonis.

Jau vēstīts, ka pirmdien Krievijas pilsētas Sanktpēterburgas metro nogranda sprādziens. Pēc sākotnējām ziņām tajā bojā gāja 10, bet tika ievainoti 37 cilvēki.

Sprādziens notika ap plkst. 14.50, kad metro vilciens no stacijas "Sennaja ploščaģ" devies uz nākamo staciju "Tehnologičeskij institut". Pēc sprādziena mašīnists turpinājis ceļu līdz tuvākajai stacijai, kas novērtēts atzinīgi, jo nav kavēta ievainoto glābšana

Eksplodējis mazas jaudas spridzeklis, kas pildīts ar šrapneli, liecina provizoriskā informācija. Sākotnēji medijos tika ziņots par divām eksplozijām, taču šāda informācija oficiāli netika apstiprināta. Toties tika uzieta otra sprāgstierīce, kas nomaskēta par ugunsdzēšamo aparātu. Tā laikus deaktivizēta.

Par notikušo sākotnēji tika vainota viena, bet patlaban tiek meklētas divas personas, atklājuši izmeklētāji. Katrs no viņiem varētu būt uzstādījis savu sprāgstierīci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!