Pēc vairākas nedēļas Eiropā ilgušā karstuma un sausuma Berlīnes iedzīvotājus pārsteigusi vēl viena klimatisko anomāliju izraisīta parādība - Šprē upe sākusi tecēt pretējā virzienā nekā līdz šim, sestdien ziņo Vācijas laikraksts "Die Welt".
Nedēļām ilgušajā sausumā ūdens upē ir tā izsīcis, ka visi Šprē gultnē plūstošie ūdens krājumi tiek novadīti pilsētas ūdens apgādei.

"Viss ūdens, kas atplūst līdz Berlīnei, tiek izlietots," teica Berlīnes ūdensapgādes pakalpojumu uzņēmuma pārstāve Eike Krīgere.

Tā kā Šprē straume ir pilnīgi izsīkusi, ūdens dažos upes posmos sācis plūst pretēji straumes virzienam, raksta "Die Welt".

Krīgere uzsvēra, ka ūdens resursu trūkums neietekmēs iedzīvotājiem piegādātā ūdens kvalitāti.

Taču reģionālās vides aizsardzības aģentūras amatpersona Matiass Froide atzīst, ka daudzām Šprē upē dzīvojošām zivju un ūdens dzīvnieku sugām būs grūti izdzīvot seklajās peļķēs, kādas izveidojušās daudzviet Šprē upes gultnē.

Karstums un sausums nopietni skāris arī daudzas citas Vācijas upes, to vidū arī otru lielāko Vācijas upi Elbu, kas piektdien Hamburgā, Vācijas ziemeļos, bija vairs tikai 55 centimetrus dziļa, tāpēc transports Elbas upē ir apturēts.

Ūdens transportam nepiemēroti kļuvuši arī vairāki Vācijas lielākās upes Reinas posmi. Diseldorfā, Vācijas rietumos, Reina ir vairs tikai 78 centimetrus dziļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!