Austrijā svētdienas vakarā tiks uzspridzināts Eiropas lielākais dzīvojamais komplekss, kas atrodas Lincas piepilsētā Leondingā, paziņoja Austrijas Iekšlietu ministrija.
20 sekunžu laikā tiks sagrautas divas 20 stāvu mājas, no kurām pēc sprādziena paliks vairāk nekā 40 tūkstoši tonnu akmeņu, betona, armatūras un citu būvmateriālu atlūzu. Grandiozo spridzināšanas darbu kopējās izmaksas ir trīs miljoni eiro (1,9 miljoni latu), un tiem ir sagatavoti 450 kilogrami sprāgstvielas.

Lai garantētu drošību spridzināšanas laikā, ap tās vietu ir izveidota 200 metru zona, kurā aizliegts ieiet cilvēkiem un iebraukt automašīnām, kā arī slēgta aviosatiksme virs Lincas.

Abi debesskrāpji tika uzcelti 20.gadsimta septiņdesmitajos gados un bija viens no Lejasaustrijas federālās zemes galvaspilsētas Lincas simboliem, bet tagad to vietā tiks izveidots parks un dzīvojamais ciemats ar nosaukumu "Mēs dzīvojam parkā", par kuru izveidošanu nobalsojuši vairāk nekā 93 procenti Lincas un Leondingas iedzīvotāju. Pēdējais šo augstceltņu iedzīvotājs tās atstāja pagājušā gada 31.oktobrī.

Spridzināšanas šovu vēros vairāk nekā 50 tūkstoši cilvēku, no kuriem daudzi būs atbraukuši no Vīnes, Zalcburgas un Vācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!