Foto: Reuters/Scanpix

Irākas galvaspilsētas Bagdādes ziemeļaustrumos otrdien uzspridzinājās terorists pašnāvnieks rajonā, kur dzīvo galvenokārt šiīti, nogalinot vismaz 11 cilvēkus, paziņoja amatpersonas.

Terorists detonēja ar sprāgstvielām piekrautu pikapu brīvdabas dārzeņu un augļu tirgus teritorijā Rašidijas rajonā rīta sastrēgumstundas laikā.

Sprādzienā tika nogalināti 11 un ievainoti 32 cilvēki, kā arī tika sabojāti vairāki automobiļi, pavēstīja policijas darbinieks.

Par sprādzienu vēl neviens nav uzņēmies atbildību, bet šādi terorakti ir raksturīgi sunnītu džihādistu grupējumam "Daesh" ("Islāma valsts"), kas uzskata šiītus par ķeceriem.

Pagājušonedēļ "Daesh" sarīkotā sprādzienā Bagdādes šiītu rajonā Karadā tika nogalināti 292 cilvēki, bet šī grupējuma uzbrukumā šiītu svētnīcai uz ziemeļiem no Bagdādes gāja bojā 37 cilvēki.

Bagdādē otrdien tika izvietoti valdības bruņotie spēki, kas slēdza galvenās ielas, praktizējoties plānotai militārai parādei. Irākā ceturtdien tiks atzīmēta hašimītu monarhijas gāšanas un republikas pasludināšanas 58. gadskārta.

Pirmdien Irāku apmeklēja ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters, kurš paziņoja, ka ASV tuvāko nedēļu laikā nosūtīs vēl 560 karavīrus uz Irāku cīņai pret "Daesh".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!