Foto: Publicitātes foto
Sprieduma nolasīšana amata pilnvaru pārsniegšanā apsūdzētajai bijušajai Ukrainas premjerministrei Jūlijai Timošenko sāksies 11.oktobrī, piektdien pavēstīja lietas tiesnesis Rodions Kirejevs.

"Līdz 11.oktobrim tiesa pieņems lēmumu," sacīja tiesnesis, bet tajā pašā laikā apsūdzētā izkliedza "slavu Ukrainai!", uz ko viņas atbalstītāji atbildēja ar "slavu varoņiem!"

Timošenko pārmeta tiesnesim, ka tas liedzis viņai pēdējo vārdu, jo nav ļāvis sagatavoties līdz pirmdienai.

Timošenko tiek tiesāta saistībā ar apsūdzībām par pilnvaru pārsniegšanu, 2009.gadā noslēdzot vienošanos par dabasgāzes piegādēm ar Krieviju.

Prokuratūra uzskata, ka šī vienošanās valstij nodarījusi zaudējumus vairāk nekā 1,5 miljardu grivnu (96,75 miljonu latu) apmērā.

Ja tiesa atzīs politiķes vainu izvirzītajās apsūdzībās, viņai draud no septiņu līdz pat desmit gadu cietumsods.

Prokurore pieprasījusi apsūdzētajai piespriest septiņu gadu cietumsodu.

Timošenko notiesāšana varētu būtiski pasliktināt Ukrainas attiecības ar Eiropas Savienību (ES), kas asi kritizējusi bijušās premjeres tiesāšanu.

Pati Timošenko šo tiesas procesu uzskata par politisku atriebību.

"Šeit notiekošais ir lielisks apliecinājums diktatūrai Ukrainā. Nevienu neinteresē nedz pierādījumi, nedz liecības vai likums," uzskata apsūdzētā.

Tikmēr valdošās Reģionu partijas vadītāja vietnieks Dmitro Šencevs pieļāvis iespēju, ka Timošenko uzrādītās apsūdzības varētu tikt dekriminalizētas, ja bijusī premjerministre būtu gatava atmaksāt valstij nodarītos zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!