Foto: AP/Scanpix/LETA

Palielinoties saspīlējumam Korejas pussalā, Dienvidkorejas apvienošanās ministrs Kims Jeončuls piedāvājis atkāpties no amata, raksta portāls CNN.

Dienvidkorejas apvienošanās ministrija atbild par jautājumiem, kas saistīti ar Dienvidkorejas-Ziemeļkorejas attiecībām.

Komentējot savu gatavību atkāpties no amata, ministrs norādīja, ka "uzņemas visu atbildību par abu Koreju attiecību pasliktināšanos" un piebilda, ka viņam ir "žēl, ka neizdevās piepildīt daudzu Korejas iedzīvotāju pieprasījumu un cerības par mieru un labklājību Korejas pussalā".

Šie ministra vārdi izskan dienu pēc tam, kad Ziemeļkoreja uzspridzināja abu Koreju sadarbības biroja ēku. Dienvidkorejas vietnieks nacionālās drošības jautājumos Kims Jongeuns izteicās, ka Koreju sadarbības biroja ēkas uzspridzināšana "salauza visu to cilvēku cerības, kuri cer uz Korejas savstarpējo attiecību attīstību un ilgstošu mieru [Korejas] pussalā".

Aizvadīto nedēļu laikā būtiski pieaugusi spriedze Phenjanas un Seulas attiecības. Viens no iemesliem ir ziemeļkorejiešu pārbēdzēju grupu aktivitātes - viņi no Dienvidkorejas ar balonu un arī dronu palīdzību sūta propagandas materiālus. Totalitārā valsts paudusi neapmierinātību ar šīm darbībām. Pirms nedēļas Ziemeļkoreja paziņoja, ka sarauj sakarus ar Dienvidkoreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!