Foto: AP/Scanpix/LETA

Serbijas prezidents Aleksandrs Vučičs otrdien izdeva rīkojumu valsts bruņotajiem spēkiem notriekt ārvalstu bezpilota lidaparātus, kas iekļūst tās gaisa telpā, raksta "Politico".

Saskaņā ar Serbijas valdību atbalstošā laikraksta "Večernje Novosti" neapstiprinātajām ziņām, rīkojums izdots pēc tam, kad ap Raskas pilsētu, kas atrodas netālu no Kosovas robežas, tika konstatēti divi bezpilota lidaparāti.

Bezpilota lidaparāti, iespējams, novēroja Serbijas armijas bāzes reģionā, bet pameta valsts gaisa telpu pēc tam, kad Serbija, reaģējot uz šo incidentu, gaisā pacēla savus iznīcinātājus. "Politico" nevarēja neatkarīgi pārbaudīt ziņojumus par droniem virs Raskas pilsētas.

Incidents notika, pieaugot spriedzei starp Serbiju un Kosovu pēc tam, kad Priština pavēlēja tās etnisko serbu iedzīvotāju kopienai līdz 31. oktobrim nomainīt savus serbu automašīnu numurus pret Kosovā izdotajiem. ES un ASV amatpersonas ir strādājušas, lai pārvarētu domstarpības starp Belgradu un Prištinu šajā un arī citos jautājumos.

Saskaņā ar Serbijas Aizsardzības ministrijas teikto, Vučičs otrdien pārbaudīja militāros garnizonus Raskā, sakot, ka "Serbijas armija ir gatava tikt galā ar jebkuru uzdevumu". Serbijas bruņotajiem spēkiem ir noteikta paaugstināta kaujas gatavība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!