Foto: AP/Scanpix/LETA

Jauni kompānijas "Maxar" satelīta attēli liecina, ka joprojām turpinās Krievijas spēku pulcināšana Baltkrievijā, kur sākušas ar Krieviju kopīgas militārās mācības, kā arī okupētajā Krimas pussalā un Krievijas rietumos, vēsta aģentūra UNIAN.

Vienlaikus ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens piektdien brīdinājis, ka Krievijas iebrukums Ukrainā var sākties jebkurā brīdī, tostarp ziemas olimpisko spēļu laikā, ziņo aģentūra "Reuters". Olimpiāde Pekinā notiks līdz 20. februārim.

Jaunajos satelīta attēlos redzams, ka militārā tehnika un vairāk nekā 550 armijas teltis izvietotas arī iepriekš pamestā Oktjabrskes lidlaukā uz ziemeļiem no Simferopoles Krimā, raksta "Buzzfeed" žurnālists Kristofers Millers.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Tāpat Krimā jauni spēku izvietojumi fiksēti netālu no Novoozerskas un Slavnē. Attēlos redzamas reaktīvās artilērijas sistēmas un bruņutehnika.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas kaujas grupa pamanīta arī Baltkrievijas Rečicā 45 kilometru attālumā no Ukrainas robežas.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas rietumos liels militārais kontingents nesen ieradies Kurskas poligonā 110 kilometru attālumā no Ukrainas robežas.

Foto: AP/Scanpix/LETA

Vēstīts, ka kopš novembra pastāv bažas par iespējamu Krievijas iebrukumu Ukrainā. Krievijā pie Ukrainas robežas tiek novērota karaspēka un tehnikas pulcināšana, savesto karavīru skaits tiek lēsts vairāk par 100 tūkstošiem. Savukārt Maskava no ASV un NATO pieprasa īpašas "drošības garantijas", kas ietver NATO nepaplašināšanos uz austrumiem un spēku atvilkšanu no alianses jaunākajām dalībvalstīm, pretējā gadījumā solot īstenot "militāri tehniskus pasākumus".

Krievija jau 2014. gadā okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu un Krievijas atbalstītas bruņotas bandas pārņēmušas atsevišķas teritorijas Ukrainas austrumos, tāpēc faktiski karš Ukrainā notiek jau septiņus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!