Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Itālijas un Šveices farmācijas uzņēmums piekritis ražot Itālijā Krievijas izstrādāto vakcīnu "Sputnik V", otrdien pavēstīja Itālijas un Krievijas Tirdzniecības palātas pārstāvis sakariem ar presi Stefano Madži.

"Vakcīna tiks ražota no 2021.gada jūlija [uzņēmuma] "Adienne" rūpnīcās Lombardijā" Itālijas ziemeļos, ziņu aģentūrai AFP apliecināja Madži.

"Desmit miljoni devu tiks saražoti no 1.jūlija līdz 2022.gada 1.janvārim," viņš piebilda, norādot, ka šī ir "pirmā vienošanās Eiropas līmenī par vakcīnas "Sputnik" ražošanu Eiropas Savienības (ES) teritorijā".

"Ja vakcīna nebūs apstiprināta Eiropā līdz 1.jūlijam, [Itālijā] saražotās devas nopirks Krievijas valsts fonds un izplatīs valstīs, kur vakcīnas "Sputnik" ir apstiprinātas," skaidroja Tirdzniecības palātas pārstāvis.

Pagājušajā nedēļā Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) uzsāka "Sputnik V" paātrinātas vērtēšanas procedūru, sperot svarīgu soli, lai ES eventuāli tiktu apstiprināta pirmā vakcīna, kas nav ražota rietumvalstīs.

Ungārija jau ir apstiprinājusi "Sputnik V" un sākusi vakcīnas izmantošanu. Čehija un Slovākija arī pasūtījušas "Sputnik V" devas un norāda, ka uz ES apstiprinājumu negaidīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!