Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Naktī uz sestdienu Šrilankas austrumu daļā notika apšaude starp armiju un islāmistiem, kuras laikā bojā gāja 15 cilvēki, vēsta ziņu aģentūra “Reuters”.

Apšaude starp drošības spēkiem un islāmistiem sākās piektdienas vakarā Amparā, kas ir viena no pilsētām, kuru pirms sešām dienām satricināja Lieldienu terorakts.

Šrilankas policijas pārstāvji paziņojuši, ka starp mirušajiem ir trīs teroristi pašnāvnieki un seši bērni. Viens no bērniem smagā stāvoklī atrodas slimnīcā. Armijas paziņojumā teikts, ka armijas spēki tuvojušies islāmistu slēptuvei, kad atskanējuši trīs sprādzieni, kam sekoja apšaude.

Armija arī atklājusi, ka, pārmeklējot kādu citu māju tajā pašā apkārtnē, atrasts liels daudzums materiālu spridzekļu izgatavošanai.

Konkrētais islāmistu grupējums tiek vainots arī Lieldienu teroraktā Šrilankā, kas vairākās viesnīcās un baznīcās nogalināja vairāk nekā 250 cilvēku.

Šrilankas valdība paziņojusi, ka Lieldienu teroraktā piedalījušies deviņi spridzinātāji pašnāvnieki, no kuriem astoņi ir identificēti. Policija izmeklēšanas ietvaros ir aizturējusi vismaz 76 cilvēkus, to skaitā Sīrijas un Ēģiptes pilsoņus. Pēdējo 24 stundu laikā arestēti 20 cilvēki.

Piektdien policija pavēstīja, ka tiek meklēti 140 cilvēki, kuri tiek turēti aizdomās par saistību ar "Daesh", kas ir uzņēmies atbildību par šo teroraktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!