Šrilankas policija ceturtdien sāka izmeklēt trešdienas vakarā notikušo sprādzienu pie Norvēģijas vēstniecības, kas var būt saistīts ar Oslo centieniem panākt sarunu atsākšanu starp Šrilankas valdību un tamilu separātistu partizāniem.
Uz vēstniecību tika mests spridzeklis, kas atsitās pret vēstniecības sienu un eksplodēja pie blakus nama, izsitot vairāku apkārtējo namu logus. Sprādzienā neviens netika ievainots.

Tiesu eksperti neatrada citus spridzekļus, pārmeklējot sprādziena vietas apkārtni galvaspilsētas Kolombo diplomātiskajā kvartālā. Vēl neviens nav apcietināts, bet policija "strādā vairākos virzienos", paziņoja policijas pārstāvis.

Norvēģijas vēstnieks Jons Vestborgs uzskatīja, ka sprādziens ir saistīts ar Norvēģijas miera centieniem. Tas notika dažas stundas pēc Norvēģijas ārlietu ministra vietnieka Raimonda Johansena Šrilankas vizītes beigām.

Vēstnieks sacīja, ka vēstniecības apsardze tikusi pastiprināta pēc 6.maija demonstrācijas, kuras dalībnieki aizdedzināja Norvēģijas karogu. Demonstrāciju vadīja nacionālistu grupējums, kas pieprasīja Oslo neiejaukšanos Šrilankas miera procesā.

Šrilankas singāļu nacionālistu grupējumi ir apsūdzējuši Norvēģiju tamilu separātistu atbalstīšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!