Iedzīvotāji, kas sadursmju dēļ iesprostoti Džafinas provincē Šrilankas ziemeļos, pirmo reizi sagaidījuši kuģi ar palīdzības sūtījumiem, informē ārvalstu prese.
Džafinas pussala pēdējās divas nedēļas ir atdalīta no pārējās valsts, jo atsākās sadursmes starp grupējuma "Tamilu Tīģeri" kaujiniekiem un valdības spēkiem, raksta BBC.

Kuģis piestājis pussalas ziemeļu daļā un piegādājis iedzīvotājiem rīsus, lēcas un cukuru.

Mēnesi ilgušās sadursmes valstī ir likušas tūkstošiem cilvēku pamest savas dzīvesvietas. Pārtikas krājumi Džafinas provincē sāk izsīkt, un tūkstošiem cilvēku devušies uz vietējām baznīcām, meklējot patvērumu.

Kāds vietējais iedzīvotājs, kam izdevies izbēgt, stāsta, ka kaujinieki ļauj tirgot tikai niecīgus apjomus nepieciešamāko pārtikas produktu, un pārtikas preču cenas ir paaugstinājušās vismaz trīs reizes.

Lai vienotos par iespēju nosūtīt iedzīvotājiem kuģi ar pārtiku, bija nepieciešamas vairākas dienas.

Valsts ziemeļaustrumos vēl joprojām turpinās nemiernieku un karavīru sadursmes. Oficiāli neizsludinātais karš risinās trīs frontēs, notiek gaisa spēku, artilērijas un raķešu uzbrukumi. Šīs sadursmes ietekmējušas jau aptuveni 100 000 cilvēku dzīvi.

Atgādināsim, ka divas desmitgades ilgušajā konfliktā starp Tamilu tīģeriem un vadību dzīvības zaudējuši jau vairāk nekā 60 000 cilvēku. Nemiernieki vēlas izveidot neatkarīgu valsti Šrilankas ziemeļos un austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!