Foto: EPA/Scanpix/LETA
Šrilankā svētdien teroristu sarīkotajos sprādzienos bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 310, jo vairāki cilvēki miruši no gūtajiem ievainojumiem, otrdien paziņoja policija.

Pēc policijas sniegtās informācijas, saistībā ar sprādzieniem aizturēto skaits sasniedzis 40.

Kā ziņots, eksplozijas svētdien gandrīz vienlaikus notika trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās.

Uzbrukumi notikuši Sv. Antonija katoļu baznīcai galvaspilsētā Kolombo, Sv. Sebastiāna katoļu baznīcai valsts rietumu pilsētā Negombo, kurā vairākums iedzīvotāju ir katoļi, kā arī evaņģēlisko kristiešu Ciānas baznīcai Batikaloā valsts austrumos.

Eksplozijas notikušas pieczvaigžņu viesnīcās "Cinnamon Grand", "Kingsbury" un "Shangri-La", kas visas atrodas Kolombo centrā, un kurās mēdz apmesties daudz ārzemnieku.

Sprādzienus baznīcās un viesnīcās sarīkojuši teroristi pašnāvnieki, secinājuši Aizsardzības ministrijas tiesu medicīnas eksperti. Kā pavēstījis valsts tiesu medicīnas dienesta pārstāvis, uzbrukumos pavisam piedalījušies septiņi spridzinātāji pašnāvnieki.

Valdība paziņojusi, ka uzbrukumus organizējis vietējais radikālais islāmistu grupējums "National Thowheeth Jama'ath" (NTJ).

Valstī izsludināts ārkārtas stāvoklis. Pieminot teroraktu upurus, otrdien visā Šrilankā tika ievērots klusuma brīdis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!