Šrilankas tamilu separātistu partizāni ir sagrābuši Krievijas kravas kuģi, lai paglābtos no karaflotes ofensīvas salas ziemeļaustrumu piekrastes ūdeņos, ceturtdien paziņoja Aizsardzības ministrija. Separātistu grupējuma "Tamilīlamas Atbrīvošanas tīģeri" partizāni ieņēma Krievijas tirdzniecības flotes kuģi "Utjos", kad viņus naktī vajāja Šrilankas karaflote, paziņoja Aizsardzības ministrijas preses sekretārs Sanaths Karunaratne.
"Viņi sagrāba kuģi piekrastē netālu no Mullaitivu un vēlāk atstāja to un 22 krievu apkalpes locekļus," sacīja Karunaratne un piebilda, ka apkalpes locekļi nav cietuši.

Partizāni ieņēma Krievijas kuģi, kad karaflote bija iznīcinājusi trīs partizānu kuģus.

Par partizānu kritušajiem un ievainotajiem netika ziņots. Amatpersonas apgalvoja, ka karaflotes rindās kritušo un ievainoto neesot.

Tamilu partizānu teroristu pašnāvnieku vienība 26.jūnijā nogremdēja vietējo tirdzniecības kuģi "Mercs Uhana", kurš veda pārtiku un citas pirmās nepieciešamības mantas uz Džafnas pussalu Šrilankas ziemeļos.

Pagājušā gada septembrī Šrilankas karaflote neļāva partizāniem ieņemt Ķīnas tirdzniecības kuģi Šrilankas ziemeļaustrumu piekrastē.

Tamilu partizāni 1997.gada augustā sagrāba Šrilankas tirdzniecības kuģi "Princess Kash", kas veda preces Džafnas pussalas privātajiem tirgotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!