Krievijas federālie konstitucionālie likumi par valsts simboliku stājās spēkā trešdien, kad to pilnu tekstu oficiāli publicēja laikraksts "Rossijskaja gazeta". Likumus "Par Krievijas Federācijas valsts karogu", "Par Krievijas Federācijas valsts ģerboni" un "Par Krievijas Federācijas valsts himnu" 8.decembrī pieņēma Valsts dome.
Likumus 20.decembrī apstiprināja Federācijas padome un 25.decembrī parakstīja prezidents Vladimirs Putins.

Par Krievijas himnu kļuva Aleksandra Aleksandrova komponētā bijušās Padomju Savienības himnas melodija. Par Krievijas ģerboni ir apstiprināts divgalvainais ērglis, bet par Krievijas karogu - trikolors. Padomju laiku sarkanais karogs ar zelta sirpi un āmuru tika apstiprināts par Krievijas bruņoto spēku karogu.

Krievijas liberāļi un daudzi inteliģences pārstāvji uzskata, ka padomju himnas mūzikas pieņemšana par Krievijas himnas melodiju ir kļūda, kas sašķels valsts iedzīvotājus. Pret to ir iebildis arī iepriekšējais Krievijas prezidents Boriss Jeļcins.

Tomēr plāns par padomju himnas atjaunošanu ir guvis pareizticīgo baznīcas, bijušā premjerministra Jevgeņija Primakova un Komunistiskās partijas līdera Genadija Zjuganova atbalstu.

Līdz šim himnas statuss bija Mihaila Gļinkas kompozīcijai "Patriotiskā dziesma" bez vārdiem.

Krievijas himnai būs jauni vārdi, nevis PSRS himnas teksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!