Foto: AFP/Scanpix
Turcijas policija piektdien sāka reidus, lai aizturētu džihādistu grupējuma "Islāma valsts" dalībniekus un kurdu separātistu kaujiniekus, un šo reidu gaitā ir aizturējusi 251 cilvēku, paziņoja premjerministra Ahmeta Davutolu kanceleja.

Policija, kuru atbalstīja helikopteri, veica reidus vairākos Stambulas rajonos, meklējot "Islāma valsts", "Kurdistānas Strādnieku partijas" (PKK) un citu kaujinieku grupējumu dalībniekus.

Ziņu aģentūra "Dogan" informēja, ka reidi veikti 140 adresēs 26 Stambulas rajonos un operācijā piedalījušies ap 5000 policistu.

Savukārt premjera kanceleja paziņoja, ka reidi notikuši 13 Turcijas provincēs.

Operācija bija vērsta ne vien pret "Islāma valsti" un PKK, bet arī pret PKK jauniešu spārnu "Patriotiskā revolucionārā jaunatnes kustība" (YDG-H) un pret galēji kreiso marksistiski ļeņinisko grupējumu "Revolucionārā tautas atbrīvošanas partija – fronte" (DHKP-C), kuru Turcija, Eiropas Savienība (ES) un ASV klasificējušas kā teroristu organizāciju.

Reidi veikti pēc tam, kad terorista pašnāvnieka, visticamāk, no "Islāma valsts", pirmdien sarīkotā sprādzienā Turcijas dienvidaustrumu pilsētā Suručā pie Sīrijas robežas tika nogalināti 32 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!