Foto: Publicitātes foto

Stambulas Ataturka lidostā atrasta mirusi Lielbritānijas bijusī žurnāliste Džaklīna Sutona, apstiprinājusi Lielbritānijas Ārlietu ministrija.

50 gadus vecā Sutona sestdien atrasta mirusi lidostas tualetē, vēstīja Lielbritānijas un Turcijas plašsaziņas līdzekļi. Vietējie mediji vēstījuši, ka viņa būtu izdarījusi pašnāvību pakaroties. Bojāgājušās tuvinieki savukārt ziņo, ka viņa ir nogalināta un ir jāveic izmeklēšana.

Turcijas plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka sievieti sarūgtinājis tas, ka viņa nokavēja nākamo reisu un lidsabiedrība paziņojusi, ka viņai jāpērk jauna biļete, kurai viņai neesot bijis naudas. Sutona ar Turcijas nacionālās lidsabiedrības "Turkish Airlines" lidmašīnu sestdien ieradās no Londonas Hītrovas lidostas Ataturka lidostā Stambulā, bet nokavēja tālāko lidojumu uz Erbīlu Irākā.

Draugi un kolēģi izteica līdzjūtību par Sutonas nāvi. Viņa bija nevalstiskās organizācijas "Institute for War and Peace Reporting" (IWPR) misijas Irākā vadītāja pienākuma izpildītāja.

Sutona, kas pārvaldīja piecas valodas, tostarp arābu valodu, strādājusi dažādās humānās palīdzības organizācijas, Apvienoto Nāciju Organizācijā, kā arī bijusi producente Lielbritānijas sabiedriskajā raidorganizācijā BBC.

IWPR, kas nav sniegusi komentārus, pirms pieciem mēnešiem piedzīvoja Sutonas priekšteča Ammara al Šahbandera nāvi automašīnā ievietotas bumbas eksplozijā Bagdādē.

Organizācija sniedz atbalstu un apmāca vietējos reportierus kara zonās.

Sutona 2003.-2013.gadā veica izpēti par starptautiskās attīstības atbalstu profesionālām žurnālistēm Irākā un Afganistānā, bet kopš jūlija viņa veica izpēti Irākas Kurdistānas galvaspilsētā Erbīlā.

Lielbritānijas Ārlietu ministrija apstiprināja "Lielbritānijas pilsones nāvi Stambulā". Ministrija informēja, ka sniedz konsulāro palīdzību bojāgājušās ģimenei, bet viņas vārdu neatklāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!