Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Stambulas lidostā trešdien nolaišanās laikā no skrejceļa noskrējusi un aizdegusies pasažieru lidmašīna, kā rezultātā trīs cilvēki gājuši bojā un 179 ievainoti, vēstīja ziņu aģentūra "Anadolu", citējot Turcijas veselības ministra Fahretina Kodžas teikto.

Lidmašīna slīdēja 50 līdz 60 metrus šosejas virzienā, pēc tam 30 līdz 40 metrus krita grāvī un apstājās kādā laukā, paziņoja Stambulas gubernators Ali Jerlikaja.

Gubernators arī pavēstīja žurnālistiem, ka ievainotie nogādāti 18 slimnīcās un ka vairums no viņiem guvuši vieglus ievainojumus un "jūtas labi, izņemot vienu, divus cilvēkus".

Iepriekš Stambulas gubernators Ali Jerlikaja sacīja, ka slimnīcā nogādāti 52 cilvēki un evakuācija turpinās.

Televīzijā pārraidītajos attēlos redzams, ka Turcijas zemo cenu aviokompānijas "Pegasus" lidmašīnas priekšgals ir pilnībā sadragāts un sašķēlusies arī lidmašīnas aste.

Turcijas transporta ministra Mehmeta Čahita Turhana sniegtā informācija liecina, ka lidmašīnā atradās 177 cilvēki.

Lidmašīna lidoja no Izmiras uz Stambulu, kuru skāris spēcīgs vējš un lietus.

Jerlikaja sacīja, ka lidmašīna noskrēja no skrejceļa īsi pēc nolaišanās, un tajā atradās 171 pasažieris un seši apkalpes locekļi.

Turhans atklāja, ka daudzi cilvēki no lidmašīnas izkļuvuši pašu spēkiem, un piebilda, ka aizdedzies viens no lidmašīnas dzinējiem. Ziņu aģentūra "Anadolu" vēstīja, ka uguni izdevies nodzēst.

Avārija notikusi Sabihas Gekčenas lidostā, Stambulas Āzijas pusē.

Raidorganizācija TRT ziņoja, ka lidosta ir slēgta, un visas lidmašīnas novirzītas uz Stambulas galveno starptautisko lidostu.

Janvārī Sabihas Gekčenas lidostā tika apturēti visi reisi, jo sliktajos laikapstākļos no skrejceļa noskrēja cita "Pegasus" lidmašīna, kurā atradās 164 pasažieri, kas visi tika droši evakuēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!