Foto: Reuters/Scanpix

Pašnāvnieku sarīkotajā sprādzienā Stambulā otrdien gājuši bojā desmit vācieši, trešdien paziņojusi Vācijas Ārlietu ministrija.

Ministrijas pārstāve sacīja, ka arī ievainoto vidū ir septiņi vācieši, kuri ievietoti slimnīcā Stambulā. Pieci no viņiem atrodas intensīvajā aprūpē.

Vācijas kanclere Angela Merkele otrdien paziņoja, ka sprādzienā gājuši bojā astoņi Vācijas pilsoņi. Ministrijas pārstāve skaidroja, ka divi cilvēki nomiruši slimnīcā.

Jau vēstīts, ka Stambulas centrā tūristu iecienītajā Sultanahmetas rajonā otrdien nogranda spēcīgs sprādziens. Turcijas mediji vēstīja, ka nogalināti desmit, bet ievainoti 15 cilvēki. Vai bojāgājušo skaits.

Eksploziju izraisīja Sīrijas izcelsmes terorists pašnāvnieks. Turcijas premjerministrs Ahmets Davutoglu paziņoja, ka par teroraktu atbildīgs ir džihādistu grupējums "Daesh" ("Islāma valsts").

Vācijas iekšlietu ministrs Tomass de Mezjērs trešdien pēc sarunas ar savu turku kolēģi sacīja, ka nav nekādu liecību, ka sprādziens būtu bijis vērsts tieši pret vāciešiem, piebilstot, Vācijas pilsoņiem nav nepieciešams mainīt savus ceļojumu plānus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!