Foto: AFP/Scanpix
Austrumukrainas neoficiālajā galvaspilsētā Doņeckā pazudušos četrus Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotājus sagūstījuši nemiernieki. Viens no nolaupītajiem EDSO ekspertiem ir Igaunijas pilsonis, vēsta portāls „Delfi.ee”.

Jau vēstīts, pirmdien, 26. maija vakarā plkst. 18 EDSO zaudējusi sakarus ar četriem organizācijas Ukrainas prezidenta vēlēšanu novērotājiem, kas bija devušies novērot vēlēšanu norisi Doņeckā.

Nu ir kļuvis zināms, ka četri pazudušie novērotāji atrodas separātistu gūstā. Nolaupītie ir Dānijas, Šveices, Turcijas un Igaunijas pilsoņi.

Portāls "Delfi.ee" arī ziņo, ka Igaunijas Ārlietu ministrs Urmass Paets uz pārrunām plāno izsaukt Krievijas vēstnieku, lai pārrunātu Krievijas ietekmi Austrumukrainā.

Pašpasludinātās Doņeckas Tautas republikas kaujinieki 27. maijā sagūstījuši arī katoļu garīdznieku Pāvelu Viteku, kurš dumpīgajā reģionā bija ieradies no Polijas. Priesteris, kurš Doņeckā bija ieradies pēc vietējā Romas katoļu garīdznieka tēva Nikolaja ielūguma, pazudis otrdien ap 12:00 pēc vietējā laika.

Pēc neoficiālas informācijas, sagūstītais poļu garīdznieks patlaban ir ieslodzīts Ukrainas Drošības dienesta ēkā, ko ieņēmuši separātisti, ziņo ”Unian”.

Tāpat jau ziņots, ka Ukrainas austrumos turpinās pretterorisma operācijas aktīvā fāze, Ukrainas armijai cenšoties atbrīvot reģionu no separātiskajiem spēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!