Igaunijas dzelzceļnieki nākotnē raugās ar optimismu. Viņi uzskata: ja izdosies palaist dzelzceļa prāmi, kas kursēs starp Tallinu un Helsinkiem, tas ievērojami uzlabos valsts ekonomiku, raksta "Eesti Päevaleht".
"Ja mums izdosies palaist dzelzceļa prāmi, tad preces, kas šobrīd pa tiešo tiek vestas no Somijas uz Poliju vai Vāciju, nākotnē ies caur mums. Un no Igaunijas tās ies tālāk - caur Latviju un Lietuvu uz Poliju un vēl tālāk," nākotnes scenāriju iezīmējis "Eesti Raudtee" valdes priekšsēdētājs Kaido Simmermans. Viņš arī uzskata, ka tas ļoti pozitīvi ietekmēs Igaunijas ekonomiku.

Ideja par dzelzceļa prāmja izveidi pieder Igaunijas un Somijas dzelzceļu pārstāvjiem. Prāmis galvenokārt būs paredzēts preču vilcieniem.

Kopš 2006.gada Igaunijas un Somijas dzelzceļnieki, kā arī iespējamā investora "Tallink Grup" pārstāvji ir tikušies trīs reizes. Šajā laikā projekts par dzelzceļa prāmi ir ticis apspriests, taču pagaidām nekāda konkrēta vienošanās vēl nav panākta.

Pagaidām vēl nav pat zināmas aptuvenās šāda projekta izmaksas, taču ir skaidrs - lai ideja sevi attaisnotu, satiksmei starp abām valstīm ir jābūt katru dienu, turklāt prāmim vajadzētu kursēt divas reizes dienā.

Somijai šajā ziņā jau ir zināma pieredze, jo dzelzceļa prāmis kursē starp Somiju un Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!