Foto: Reuters/Scanpix
Lībijas vadītāja Muammara Kadafi atstāšana pie varas būtu "neiedomājama" Lībijas tautas "nodevība" no starptautiskās sabiedrības puses, kopīgā atklātā vēstulē uzsver ASV, Francijas un Lielbritānijas vadītāji.

ASV prezidenta Baraka Obamas, Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī un Lielbritānijas premjerministra Deivida Kamerona vēstule ir publicēta šo valstu laikrakstos "Washington Post", "Figaro" un "Times". Tajā atzīts, ka Lībijā nevar būt miera, kamēr Kadafi ir pie varas.

"Ir neiedomājami, ka kāds, kurš mēģinājis slepkavot savu tautu, varētu spēlēt lomu tās nākamajā valdībā," uzskata vēstules autori.

Viņi uzsvēra,ka NATO un tās partneriem ir jāturpina militārās operācijas, lai aizsargātu civiliedzīvotājus un uzturētu spiedienu uz Kadafi valdību.

Obama, Sarkozī un Kamerons solīja, ka viņu valstis "neliksies mierā, līdz būs izpildītas ANO Drošības padomes rezolūcijas un Lībijas tauta varēs izvēlēties savu nākotni".

Vēstules tekstu sākotnēji izstrādāja Kamerons un Sarkozī. Obama, iepazinies ar to, lūdza pievienot arī viņa vārdu zem šīs vēstules.

Savukārt Kadafi meita Aiša paziņoja, ka šī vēstule "aizvaino" Lībijas pilsoņus. "Runas par Kadafi atkāpšanos ir pazemojums visiem Lībijas pilsoņiem," Aiša Kadafi sacīja, uzrunājot Lībijas līdera piekritējus demonstrācijā Tripolē.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!