Foto: Shutterstock
Plašā starptautiskā operācijā, kas bijusi vērsta pret zagtu vai viltotu kredītkaršu izmantošanu aviobiļešu iegādei internetā, divu dienu laikā aizturēti 133 cilvēki, piektdien paziņojis Eiropas Policijas birojs ("Europol").

Tas norādījis, ka operācija otrdien un trešdien notikusi 109 pasaules lidostās no Eiropas Savienības līdz Kanādai, ASV un Kolumbijai, un šai iniciatīvā bijušas iesaistītas 35 lidsabiedrības un 32 valstis. Tās gaitā atklātas aptuveni 160 aizdomīgas transakcijas.

Eiropas Policijas birojs uzsver, ka krāpnieciska lidmašīnas biļešu iegādāšanās, izmantojot zagtu vai viltotu kredītkaršu datus, vēršas plašumā līdz ar interneta attīstību un ik gadus pasaulē no tās cieš miljoniem cilvēku, kā arī bankas, lidsabiedrības un tūrisma kompānijas.

Operācija arī palīdzējusi atklāt, kā kredītkaršu krāpnieciska izmantošana ir saistīta ar citiem nopietniem noziedzības veidiem, tai skaitā narkobiznesu un cilvēku kontrabandu.

Ar policiju šai operācijā sadarbojušās lielās kredītkaršu kompānijas "Visa", "MasterCard" un "American Express". Lidsabiedrības tām ziņojušas par aizdomīgām transakcijām, ko kredītkaršu kompānijas tad salīdzinājušas ar savu informāciju. Pēc tam par to brīdinātas lidostas un policisti nosūtīti aizturēt cilvēkus, kas ierodas uz lidmašīnu ar krāpnieciskā ceļā iegādātu biļeti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!