Otrdien no Kanaveralas zemesraga Floridas pavalstī startēja vairākkārt izmantojamais kosmosa kuģis "Discovery" un sasniedza zemes orbītu.
Tas ir pirmais daudzkārt izmantojamā kosmosa kuģa starts, kopš ASV Aeronautikas un kosmisko pētījumu pārvalde (NASA) 2003.gada februārī lidojumus pārtrauca pēc tam, kad traģiskajā kosmosa kuģa "Columbia" avārijā gāja bojā septiņi astronauti. Šo avāriju izraisīja kuģa ārējās degvielas tvertnes putu materiāla atlūzas, kas izrāva caurumu "Columbia" spārnā, un kuģis izjuka, atgriežoties Zemes atmosfērā pēc 16 dienu misijas.

Kā jau ziņots, daudzkārt izmantojamajam kosmosa kuģim "Discovery" bija jādodas uz Starptautisko kosmisko staciju (SKS) jau 13.jūlijā, taču dažas stundas pirms starta NASA vadība atlika lidojumu tehniskas problēmas kuģa degvielas padeves sistēmā dēļ.

Divas minūtes pēc starta nesējraķetes atdalījās no kosmosa kuģa, kurā atrodas septiņu astronautu komanda, pavēstīja NASA pārstāvis Džeimss Hārtsfīlds. Pēc tam atspoļkuģis veiksmīgi sasniedza paredzēto sākotnējo orbītu un trīs tā galvenie dzinēji tika izslēgti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!