Foto: Reuters/Scanpix
Pēc ASV datortehnoloģiju kompānijas "Apple Inc." dibinātāja Stīva Džobsa nāves viņa biogrāfijas izdošana ir paātrināta par gandrīz vienu mēnesi, paziņoja izdevniecības "Simon & Schuster" preses sekretārs.

Grāmatu ar Džobsa biogrāfiju sākumā bija plānots izlaist 21.novembri, bet tagad nolemts to darīt 24.oktobrī.

Autorizēto biogrāfiju "Stīvs Džobss" ("Steve Jobs") ir sarakstījis bijušais žurnāla "Time" galvenais redaktors Volters Aizeksons.

Savukārt izdevniecība "Bluewater Productions" paziņoja, ka tā paātrina Džobsam veltītas komiksu grāmatas īpašas elektroniskās versijas iznākšanu. 32 lappuses biezā komiksu grāmata "Stīvs Džobss: "Apple" dibinātājs" ("Steve Jobs: Founder of Apple") no ceturtdienas ir nopērkama elektroniskā versijā, bet iespiesto versiju paredzēts izlaist oktobra beigās. Daļa no ienākumiem, kas tiks gūti grāmatas abu versiju pārdošanā, tiks ziedota Amerikas Vēža biedrībai.

Džobss, kurš gadiem ilgi sirga ar aizkuņģa dziedzera vēzi un kuram tādēļ 2009.gadā tika izdarīta aknu transplantācija, trešdien nomira 56 gadu vecumā.

Džobss augustā veselības problēmu dēļ atkāpās no "Apple" ģenerāldirektora amata un kļuva par firmas padomes priekšsēdētāju, bet "Apple" ģenerāldirektora amatā viņu nomainīja līdzšinējais izpilddirektors Tims Kuks.

Džobss tiek plaši uzskatīts par radošo spēku, kas panāca "Apple" izvirzīšanos par vienu no lielākajām kompānijām pasaulē. "Apple" pēdējos gados ir guvusi milzu peļņu ar inovatīviem un ļoti populāriem produktiem - tādiem kā "iPod", "iPhone" un "iPad".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!