Vairāk nekā pirms trim nedēļām pazudušā piedzīvojumu meklētāja Stīva Foseta lidmašīna, iespējams, atrodas netālu no Nāves ielejas Nevadas štatā, informēja štata sabiedriskās drošības departamenta rīkotās meklēšanas un glābšanas operācijas vadītājs Gerijs Derks.
Pēc viņa teiktā, pie tāda slēdziena eksperti nonākuši pēc pavadoņa uzņēmumu un radara datu analīzes. "Mums nav nekā konkrēta. Tās ir tikai versijas, kuras mēs vēlamies pārbaudīt," Derks pastāstīja žurnālistiem.

Viņš precizēja, ka iespējamā Foseta lidmašīnas un viņa paša atrašanās vieta ir apmēram 160 kilometru dienvidrietumu virzienā no aerodroma, no kura viņš 3.septembrī izlidojis ar nelielu lidmašīnu.

Derks norādīja, ka meklēšana no gaisa šajā apvidū sāksies sestdien un svētdien, bet šobrīd uz turieni nosūtītas meklēšanas un glābšanas grupas.

"Tur ir ļoti sarežģīts reljefs. Ja Fosets tur ir, tad viņu [no gaisa] ieraudzīt būs ļoti grūti," sacīja Derks.

Fosets uzstādījis vairāk nekā 100 rekordu dažādās jomās, bet viņa lielākā kaislība ir aeronautika. Viņš 2000.gadā uzstādīja rekordu, viens pats bez nosēšanās aplidodams apkārt pasaulei.

2002.gadā Fosets pirmais uzstādīja rekordu, viens pats aplidodams apkārt pasaulei gaisa balonā, 14 dienu laikā mērojot vairāk nekā 33 tūkstošu kilometru garu ceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!