Foto: AP/Scanpix/LETA

Amerikāņu aktieris Stīvens Sīgals reklamēs tūrisma iespējas anektētajā Krimas pussalā, vēsta portāls "Currenttime". Pret Krievijas okupēto teritoriju ir vērstas ASV un Eiropas Savienības (ES) sankcijas, kas ievērojami apgrūtina starptautisko tūrismu uz šo vietu.

Sīgals kļuvis par vēstnesi tūrisma veicināšanas projektam Krimā, ko izstrādājusi Krievijas Valsts ģeogrāfiskā sabiedrība. Šogad aprīlī Kremļa saimnieks Vladimirs Putins šo projektu nosauca par vienu no svarīgākajiem tūrisma projektiem, kas pasaulei spējīgs parādīt Krieviju visā tās daudzveidībā.

Pats Sīgals norādīja, ka ļoti interesējas par antīko kultūru un vēsturi un ir gatavs kļūt par vēstnieku projektam, kas veicina cieņu pret vēsturisko mantojumu.

"Zelta gredzens" projekta nosaukumā ietver sevī vairāk nekā 35 objektus 12 Krimas pilsētās, kā arī Krievijas Krasnodaras novadā un Rostovas apgabalā.

Krievijas ģeogrāfiskā sabiedrība apgalvo: "2019. gadā maršrutu jau izmēģināja tūristi no Austrijas, Slovēnijas, Vācijas un Ķīnas."

Ukrainai piederošo Krimas pussalu 2014. gada pavasarī okupēja un anektēja Krievija. Par brutālu starptautisko tiesību pārkāpumu ASV un ES pret Krieviju vērsa ekonomiskās sankcijas, tostarp ir liegta biznesa un tūrisma sadarbība ar Krimu, uz pussalu nedrīkst doties avioreisi un piestāt kuģi.

Astoņdesmito gadu asa sižeta filmu varonis Sīgals ir sens Putina draugs. Viņš vairākkārt ir apmeklējis Krieviju un viesojies anektētajā Krimā kopā ar prokremlisko motoklubu "Nakts vilki".

2014. gada augustā Sīgals uzstājās koncertā okupētajā Krimas pussalā, uz skatuves kāpjot ar tā sauktās "Doņeckas tautas republikas" karogu.

Tāpat Sīgals ir brāļojies ar cilvēktiesību pārkāpumos apsūdzēto Čečenijas līderi Ramzanu Kadirovu, viesojoties viņa dzimšanas dienas ballītē, kur viesu vidū parasti netrūkst ārvalstu slavenību, kas nav atteikušās no dāsnajiem čečena honorāriem. Pēc tam Kadirovs paziņoja, ka Sīgals ir "gandrīz čečens".

Sīgals ciemojies arī pie Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko.

2016. gadā Putins personīgi izsniedza Sīgalam Krievijas pasi un amerikānis paziņoja, ka ir krievs. Jāatzīmē, ka Sīgals ir saņēmis arī Serbijas pilsonību.

2018. gada augustā Sīgals iecelts par Krievijas Ārlietu ministrijas īpašo pārstāvi sakaros ar ASV. Viņa uzdevums ir veicināt sadarbību kultūras, mākslas, sabiedriskajās un jaunatnes jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!