Foto: AFP/Scanpix
Naktī uz piektdienu vairākos Stokholmas imigrantu apdzīvotajos rajonos jau piekto nakti pēc kārtas turpinājušās nekārtības, vēsta ārvalstu mediji.

Operatīvo dienestu informācija liecina, ka  naktī uz piektdienu aizdedzinātas  vēl vismaz deviņas automašīnas,  skola, bērnudārzs kā arī policijas iecirknis. Ziņas par ievainotajiem nav saņemtas.

Rinkebī rajonā, kurā lielākā daļa iedzīvotāju ir imigranti, naktī uz piektdienu ugunsdzēsējiem nācās dzēst sešus liesmu pārņemtus auto, kas bija novietoti viens otram līdzās. Pieci auto nodeguši pavisam, bet viens no liesmām cietis daļēji. Zviedrijas dienvidu pilsētā Sēderteljē, nemieru cēlāji apmētājuši policistus ar akmeņiem.

Jau vēstīts, ka nekārtības, kurās piedalās pārsvarā jaunieši, sākušās svētdien Husbijā, bet nākamajās naktīs izpletušās pa daudzām citām Stokholmas vietām.

Protesti sākušies, reaģējot uz pagājušo pirmdien notikušo incidentu, kad policisti Husbijā nošāvuši kādu 69 vecu vīru, kurš likumsargiem draudējis ar mačeti, zināja teikt jaunatnes organizācijā "Megafonen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!