Viens no četriem cilvēkiem, kuri gāja bojā 7. aprīlī Stokholmā notikušajā uzbrukumā ar kravas auto, ir mūzikas straumēšanas pakalpojuma "Spotify" direktors Kriss Bevingtons, vēsta "The Guardian".

41 gadus vecais Bevingtons gāja bojā, kad piektdien Stokholmas centrā uz gājēju ielas veikala skatlogā ietriecās Uzbekistānas pilsoņa vadīta kravas automašīna.

Uzbrukumā, ko policija vērtē kā apzināti sarīkotu, gāja bojā arī divi Zviedrijas pilsoņi un beļģis. Aptuveni 15 cilvēki tika ievainoti.

"Spotify" direktors Bevingtons kopā ar savu ģimeni dzīvoja Stokholmā.

"Kriss bija mūsu komandas biedrs vairāk nekā piecus gadus. Viņam bija lieliska ietekme ne tikai uz biznesu, bet arī uz ikvienu, kuram bija tas gods viņu pazīt un strādāt ar viņu," paziņoja "Spotify" dibinātājs Daniels Eks.

Stokholmas uzbrukumā gāja bojā arī 11 gadus veca zviedru meitene, kas bija ceļā no skolas. Savukārt nogalinātā 31 gadu vecā beļģiete Stokholmā bija ieradusies kā tūriste.

Aizdomās par uzbrukuma sarīkošanu policija arestēja 39 gadu vecu Uzbekistānas pilsoni, kurš jau atradās policijas meklēšanā, lai izraidītu viņu no valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!