Foto: AP/Scanpix

NATO ļoti nopietni uztvers jebkuru lūgumu palīdzēt bēgļu krīzes risināšanā, otrdien paziņoja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs pēc Vācijas un Turcijas aicinājuma aliansei palīdzēt cīņā pret cilvēku kontrabandistiem.

Viņš piebilda, ka pēc Berlīnes un Ankaras aicinājuma Briselē šonedēļ tiks rīkota NATO dalībvalstu aizsardzības ministru sanāksme, kurā tiks apspriests šis jautājums.

"Es domāju, ka mēs ļoti nopietni uztversim Turcijas un citu sabiedroto lūgumu, izskatot to, ko NATO var darīt, lai palīdzētu tām tikt galā ar krīzi un visām problēmām, ar kurām tās sakaras, tostarp Turcijā," preses konferencē sacīja NATO ģenerālsekretārs.

Stoltenbergs teica, ka otrdien par šo jautājumu ir runājis ar Turcijas un Vācijas aizsardzības ministriem.

"Es sagaidu, ka ministri apspriedīs Turcijas lūgumu, un tad vienosies par to, kā mēs varam rīkoties tālāk," viņš sacīja par gaidāmo alianses ministru sanāksmi.

Jau vēstīts, ka Vācijas kanclere Angela Merkele pirmdien vizītes laikā Turcijā paziņoja, ka Turcija un Vācija lūgs NATO palīdzību Turcijas piekrastes uzraudzībā, lai nepieļautu cilvēku kontrabandu uz Grieķiju.

Saskaņā ar ES robežaģentūras "Frontex" datiem nelegālo imigrantu skaits, kas pērn ieradies ES, pārsniedz 1,2 miljonus. Vairāk nekā puse no tiem ir bēgļi no kara plosītās Sīrijas.

Vairums bēgļu un imigrantu Eiropā ierodas no Turcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!