Foto: Scanpix
Pirmoreiz Stounhendžas tūkstošiem gadu ilgajā vēsturē tiks algots ģenerāldirektors, kura pienākumos ietilps "akmeņu godības" uzturēšana.

Vakancei aicināti pieteikties tikai "labākie un spožākie prāti", un alga sasniegs 65 000 sterliņu mārciņu (53 500 latus) gadā. Darba pienākumos ietilpst tikšanās ar britu druīdu līderiem un gādāšana, lai saulgriežu svinēšana "nekādā veidā negrautu akmeņu noslēpumu", teica Lielbritānijas valdības iestāde "English Heritage", kas pārvalda Stounhendžu.

Ģenerāldirektoram būs jāpārvalda tūristu iecienītais piemineklis, jāpalīdz apmeklētājiem un jāvada tā 180 darbinieki un brīvprātīgie.

"Vienā brīdī būs jābūt pie akmeņiem, nākamajā, ģērbtam vēsturiskajā tērpā, jāpalīdz apmeklētājiem, bet pēc tam jāatgriežas apmeklētāju centrā.

Nākamajā dienā uzvalkā jāpārstāv Stounhendža," skaidroja "English Heritage" īpašumu direktors Tims Rīvs.

Vēl viens svarīgs pienākums būs attiecību veidošana ar britu druīdu līderiem, piemēram, karali Artūru Pendragonu, kurš uzsāka kampaņu, lai vasaras un ziemas saulgriežos Stounhendža apmeklētājiem būtu brīvi pieejama.

Pirms vairāk nekā 4000 gadiem Stounhendža tika uzcelta kā templis saulei, taču tās uzbūvēšanas mērķis joprojām nav zināms.

Viena no Stounhendžas biežākajām apmeklētājām ir 62 gadus vecā Šivona Pīla, kura ir pieminekļa "goda šamane". "Šī ir vieta, kurā valda līdzsvars. Es jūtu, ka man jābūt šajā vietā, un cilvēki mani te atrod," viņa sacīja laikrakstam "The Independent".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!