Uz pilnu slodzi strādājošas precētas sievietes krietni papildina ģimenes budžetu, taču var kļūt arī par cēloni vīra veselības problēmām, liecina Čikāgas universitātē veikts pētījums.
Turklāt konstatēts, ka iespējamā kaitējuma apmērs nav saistīts ar sievas algas lielumu. Līdzšinējos pētījumos konstatēts, ka precētiem cilvēkiem ir labāks veselības stāvoklis, taču gadījumā, ja sievas strādā vairāk nekā 40 stundas nedēļā, vīru veselība pasliktinās.

Par cēloni novērotajai tendencei tiek uzskatīts precēto vīriešu ieradums nesekot savam veselības stāvoklim, ja vien par to neatgādina otra puse. Gadījumos, kad sievietes ir pārāk aizņemtas darbā, viņas uzmanību velta galvenokārt savam veselības stāvoklim, bet vīri tiek atstāti novārtā.

"Pētījums liecina, ka vīrieši ir daudz atkarīgāki no sievām, nekā sievietes no vīriem", norāda viens no iegūto rezultātu autoriem Russ Štolcenbergs, kas apstrādājis informāciju par 2867 pāru veselību.

Štolcenbergs piebilst, ka sievas parasti atgādina vīriem par nepieciešamību nedzīvot miega badā, veikt dažādus vingrinājumus, kā arī apmeklēt ārstus, kam dažos gadījumos var būt izšķiroša nozīme.

Tendence rūpēties par veselību meitenēm izpaužas jau agrīnā vecumā, turpretim zēni pirmkārt cenšas nostiprināt savu sociālo stāvokli, bieži vien pat veselībai kaitējošā veidā, norāda pētījuma autori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!