Foto: AFP/Scanpix

Opozīcijas partiju rīkotais streiks pret degvielas cenu strauju pieaugumu ceturtdien būtiski ietekmējis ikdienas ritējumu vairākos Indijas reģionos, vēsta raidsabiedrība BBC.

Protestētāji bloķējuši satiksmi uz slavenā un satiksmes noslogotā Hovras tilta Kalkutā un apturējuši vilcienu satiksmi Utaras Pradešas štatā. Dienvidu Karnatakas štatā protestētāji izdemolējuši vairākus satiksmes autobusus, bet Deli savu darbu pārtraukušas autorikšas.

Streiks ir ietekmējis sabiedriskā transporta kustību un darba apmeklētību valsts iestādēs, rūpnīcās un izglītības iestādēs.

"Cenu kāpums nogalina mūs, bet valdība guļ. Šodien mēs viņus pamodināsim," aģentūra AFP citē pārtikas veikala īpašnieku Ravikanu Sahaju no Deli. Sahajs šodien nevērs vaļā savu veikalu un cer, ka to darīs arī citi tirgotāji.

Pagājušajā nedēļā valsts naftas firmas paaugstināja degvielas cenas vairāk nekā par 11 % - 13 ASV centiem ( 0,07 lati) litrā. Straujākais tūlītējais degvielas cenas palielinājums desmit gadu laikā varētu paātrināt inflācijas pieaugumu. Savukārt degvielas tirgotāji apgalvo, ka ir spiesti paaugstināt cenas rūpijas kursa krišanās dēļ, jo naftas importēšana tagad izmaksājot dārgāk.

Opozīcijas partijas pieprasa samazināt degvielas cenas atpakaļ līdz iepriekšējam līmenim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!