Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) bijušo izpilddirektoru Dominiku Štrausu-Kānu izvarošanas mēģinājumā apsūdzējusī Ņujorkas viesnīcas istabene Nafisatu Dialo pirmdien Ņujorkas tiesā iesniegusi civilprasību un pieprasījusi kompensāciju, kuras apmērs gan nav zināms.

17 lapaspušu garajā prasībā viņa apgalvo, ka šā gada 14.maijā, kad ieradusies iztīrīt Štrausa-Kāna istabu, viņa cietusi "vardarbīgā un sadistiskā uzbrukumā".

Bijušais SVF vadītājs "ar nolūku brutālā un vardarbīgā veidā seksuāli uzbruka" istabenei, radot viņai emocionālu traumu, kam cietusī, "iespējams, nekad netiks pāri", teikts prasībā.

Tikmēr Štrausa-Kāna advokāti Viljams Teilors un Bendžamins Brefmens, komentējot istabenes lēmumu iesniegt civilprasību, spriež, ka tādējādi viņa tikai vēlas iegūt naudu.

"Mēs jau no paša sākuma esam uzskatījuši, ka [istabenes advokāta Keneta] Tompsona un viņa klientes motivācija ir iegūt naudu," uzskata advokāti. "Šīs prasības iesniegšana kliedē jebkādas šaubas šajā jautājumā."

Jau ziņots, ka sākotnēji šķietami pārliecinošā lieta pret Štrausu-Kānu, kurš it kā esot Ņujorkas viesnīcas "Sofitel" istabeni piespiedis uz orālo seksu, kopš tās ierosināšanas sākusi šķobīties.

Arvien skaļāk izskan pieņēmumi, ka prokuratūra varētu apsūdzības atsaukt, vai arī spert citus soļus, lai izvairītos no tiesas procesa, jo izmeklētāji publiski pauduši šaubas par prasītājas sniegto liecību patiesumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!