Foto: AFP/Scanpix
Četriem vīriešiem, kas atzīti par vainīgiem 23 gadus vecas studentes izvarošanā Deli satiksmes autobusā pagājušā gada decembrī, tiesa piektdien piespriedusi nāvessodu pakarot, vēsta aģentūra AP.

Par brutālo uzbrukumu, kura laikā piekauts arī studentes draugs, bet cietusī sieviete no gūtajiem ievainojumiem pēc divām nedēļām mira, pavisam bija apsūdzēti seši cilvēki. Viens no tiem pakārās pirmstiesas izmeklēšanas laikā, bet vēl viens ar trīs gadu cietumsodu notiesāts atsevišķi, jo ir nepilngadīgs.

Viens no apsūdzētajiem sprieduma nolasīšanas brīdī izplūdis asarās, bet upura tēvs medijiem norādījis, ka ir apmierināts ar spriedumu, informē raidsabiedrība BBC.

Visi notiesātie savu vainu noliedz. 

Nāvessoda spriedums vēl ir jāapstiprina Indijas Augstākajai tiesai, tāpat prezidentam ir tiesības notiesātos apžēlot.

Sodīt varmākas ar nāvi jau ilgi aicināja gan cietušās sievietes ģimene, daudzi politiķi un amatpersonas. Šis noziegums izraisīja pamatīgu sabiedrības sašutumu Indijā, norādot uz sieviešu drošību valstī un valdības nespēju cīnīties ar noziedzību.

Seši varmākas 23 gadus veco student Džoti Singhu izvaroja un spīdzināja 16.decembrī Deli braucošā autobusā. Uzbrucēji jauno sievieti un kopā ar viņu braukušo draugu arī smagi piekāva un izmeta no braucoša autobusa. Neatguvusies no smagajiem ievainojumiem, Džoti Singha pēc desmit dienām slimnīcā Singapūrā nomira.

Sadistiskais noziegums un policijas sākotnējā vilcināšanās reaģēt uz to izraisīja plašus protestus visā Indijā, nosodot iecietību, kādu varasiestādes izrāda pret izvarošanu un vardarbību pret sievietēm.

Viens no apsūdzētajiem pakārās pirmstiesas izmeklēšanas kamerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!