Demonstranti, kas nav apmierināti ar Meksikas valdības rīcību saistībā ar 43 studentu pazušanas lietu, trešdien uzbrukuši Gerrero štata asamblejas ēkai, vēsta raidsabiedrība BBC.

Asamblejas ēka štata galvaspilsētā Čiplansingo uzbrukuma rezultātā smagi cietusi. Ārpusē pie iestādes demonstranti aizdedzināja piecas automašīnas.

Pirms tam trešdien skolotāju arodbiedrības organizēto protestu dalībnieki aizdedzināja izglītības departamenta audita biroju Čiplansingo, bet otrdien uzbruka valdošās partijas PRI vietējam birojam.

Vēstīts, ka septembrī Gerrero štata Igvalā pazuda 43 studenti - topošie skolotāji. Varasiestādes paziņoja, ka studentu noslepkavošanā un sadedzināšanā atzinusies vietējā banda.

Netālu no vietas, kur banda studentus esot noslepkavojusi, ir atrasti maisi ar mirstīgajām atliekām, bet tās vēl nav identificētas un nav zināms, vai līķi ir septembrī pazudušie. Apdegušās atliekas nosūtītas uz laboratoriju Austrijā. Pārbaužu rezultāti nav gaidāmi ātrāk par dažām nedēļām.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka protestējošos pedagoģiskās koledžas studentus 26. septembrī aizturēja vietējā policija, nododot tos bandai "Guerreros Unidos". Aizdomās par rīkojumu sagūstīt studentus ir arestēts Igvalas mērs Hosē Luiss Abarka, bet pilsētas policijas priekšnieks ir aizbēdzis.

Tikmēr iedzīvotājiem ir aizdomas, ka noziedznieku un amatpersonu saites sniedzas daudz tālāk par vietējo pilsētas padomi.

Studentu pazušanas lieta izraisīja virkni vardarbīgu protestu visā Meksikā. Pazudušo tuvinieki ir neapmierināti ar izmeklēšanas gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!