Sudānas valdošā partija kā nepieņemamu noraidījusi ANO rezolūcijas projektu, kas paredz izvietot nemieru pārņemtajā Dārfūras reģionā 17 000 ANO miera uzturētāju, ceturtdien ziņo mediji.
"Šis rezolūcijas projekts ir sliktāks par iepriekšējiem, jo tas ir mēģinājums uzspiest Sudānai aizbildniecību," pēc kādas apspriedes trešdien teica Nacionālā Kongresa partijas priekšsēdētājs Gazi Salahs Eldins Atabani.

"Tiks uzskatīts, ka jebkura valsts, kas atbalstīs šo rezolūcijas projektu, ir ieņēmusi naidīgu nostāju pret Sudānu," viņš teica, raksturojot projektu kā "nepieņemamu un neapspriežamu, lai kāds spiediens tiktu izdarīts".

ASV un Lielbritānija iesniedza ANO Drošības padomei rezolūcijas projektu par karaspēka izvietošanu pagājušajā nedēļā, neraugoties uz Sudānas centrālās valdības draudiem uzbrukt visiem ANO karavīriem, kuri ieradīsies šajā reģionā.

Šiem ANO spēkiem bija paredzēts pārņemt funkcijas no slikti aprīkotās un nepietiekami finansētās Āfrikas Savienības (ĀS) misijas, kas izrādījusies nespējīga novērst slepkavības, izvarošanas un civiliedzīvotāju iekšējo pārvietošanu šajā reģionā.

ANO Drošības padome plāno izskatīt saspringto stāvokli Dārfūrā savā sēdē nākamo pirmdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!