Foto: Reuters/Scanpix

Aptuveni 400 Dienvidsudānas karavīru gājuši bojā kaujās par naftas ieguves rajonu Hegligu pie Sudānas robežas, vēta ārvalstu mediji, atsaucoties uz Sudānas amatpersonām.

"Kaujā par Hegligu nogalināti aptuveni 400 Dienvidsudānas karavīru un algotņu," Sudānas masu mediji citē Sudānas prezidentam Omāram Baširam pietuvināto Nafi Ali Nafi.

"Delfi" jau vēstīja, ka Dienvidsudānas armija 11. aprīlī iebrukusi kaimiņvalsts Sudānas teritorijā un veikusi uzbrukumus naftas atradņu apvidū.

Jau martā saasinājusies situācija šajā apvidū, kuru nevar sadalīt Sudāna un nesen neatkarību ieguvusī un par pasaules jaunāko valsti nosauktā Dinvidsudāna. Abas valstis pretendē uz peļņu no pierobežas rajonā esošajām naftas atradnēm. Sudānas puse ziņo, ka šis neesot pirmais kaimiņvalsts armijas iebrukums tās teritorijā. ANO Drošības padome pagājušajā nedēļā izplatīja aicinājumu abām pusēm atturēties no ieroču pielietošanas.

Martā uz Dienvidsudānas un Sudānas robežas izcēlās sadursmes starp abu valstu bruņotajiem spēkiem, paziņoja abu pušu pārstāvji. Sadursmes izcēlās vairākos strīda rajonos, uz kuriem pretendē abas valstis. Dienvidsudānas armija raksturoja šīs sadursmes kā lielāko bruņoto konfrontāciju kopš Dienvidsudānas neatkarības proklamēšanas pagājušā gada 9.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!