Foto: AP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas premjerministrs Riši Sunaks un Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis telefonsarunā runājuši par Ukrainai sniegtā militārā atbalsta paātrināšanu, piektdien pavēstīja Lielbritānijas valdība.

Lielbritānijai un tās sabiedrotajiem ir "jāturpina gādāt, ka Ukraina ir iespējami spēcīgākajās pozīcijās, lai turpinātu gūt sekmes, balstoties nesenajos panākumos kaujas laukā", Zelenskim sacījis Sunaks.

Abi līderi runājuši par pēdējiem notikumiem karā, un Sunaks apliecinājis cieņu Ukrainas karavīru pūliņiem Bahmutā, kur jau labu laiku nerimst sīvas kaujas.

Sunaks telefonsarunā kā šausminošu raksturoja nule tīmeklī publicēto video, kurā redzams, kā Krievijas karavīrs nogriež galvu ukraiņu gūsteknim. Premjers arī uzsvēra, ka vainīgie ir jāsauc pie atbildības.

Kā tviterī norādīja Ukrainas prezidents, viņš ar Sunaku "diskutēja par situāciju frontē, mūsu aizsardzības vajadzībām, atbalsta palielināšanu un plānotajiem starptautiskajiem notikumiem".

"Es viņam pateicos par [ukraiņu] karavīra necilvēcīgās slepkavības nosodījumu. Kopā mums ir jāaptur šis agresors un jāizbeidz terors!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!