Foto: EPA/LETA

Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenegers pirmdien atstāj posteni, kuru viņš ieņēmis pēdējos septiņus gadus, vēsta "RIA Novosti".

Viņa valdīšana noslēdzas ne visai priecīgi: ASV apdzīvotākā pavalsts atrodas smagā ekonomiskā situācijā, tās cietumi ir pārpildīti un pat slavenie Kalifornijas nacionālie parki spiesti ieviest paaugstinātās taupības režīmu.

Uz pilnvaru termiņa beigām Švarcenegera popularitātes reitings būtiski mazinājies, bet kāda pilsoniskā komiteja viņu pērn aprīlī iekļāva 11 sliktāko ASV gubernatoru rindās. Politiķis tika apsūdzēts par štata un federālo līdzekļu izmantošanu personīgos nolūkos un draugu iecelšanu svarīgos posteņos.

Tikmēr atzinību guvuši viņa centieni vides aizsardzības jomā.

Novērtējot savu darbu, Švarcenegers teica: "Galvenais darbā, kuru es darīju šos septiņus gadus, ir strādāt ar kaisli. Es vienmēr uzskatīju: neko nevajag darīt tikai par naudu, darīt vajag to, pret ko tu izjūti kaisli".

Par savu nākotni Švarcenegers sevišķi neraizējas: kinokarjera, panākumi sportā un veiksmīgi biznesa projekti ļauj viņam secināt, ka viņš ir "nodrošināts līdz mūža galam".

Viņš tomēr neizslēdz atgriešanos lielajā ekrānā.

Saskaņā ar Kalifornijas konstitūciju gubernatora amatu var ieņemt divus termiņus pēc kārtas. Švarcenegeru šajā amatā aizvietos demokrāts Džerijs Brauns. Viņš jau pildījis šos pienākumus no 1975. līdz 1983. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!