Foto: Reuters/Scanpix
Gubernatora darba dēļ Arnolds Švarcenegers zaudējis aptuveni 200 miljonus ASV dolāru, bijušais Kalifornijas štata vadītājs un aktieris atzinis intervijā Austrijas laikrakstam "Korne".

Tieši šādu summu viņš būtu varējis nopelnīt, filmējoties kinolentēr, nevis veltot savu laiku štata un iedzīvotāju labumam, norādījis slavenais Holivudas aktieris.

"Taču tas bija tā vērts," norādījis 'bijušais Kalifornijas gubernators.

Jau vēstīts, ka Švarcenegers janvāra sākumā atstāja Kalifornijas gubernatora posteni, kuru viņš ieņēmis pēdējos septiņus gadus. Viņa valdīšana noslēdzas ne visai priecīgi: ASV apdzīvotākā pavalsts atrodas smagā ekonomiskā situācijā, tās cietumi ir pārpildīti un pat slavenie Kalifornijas nacionālie parki spiesti ieviest paaugstinātās taupības režīmu.

Uz pilnvaru termiņa beigām Švarcenegera popularitātes reitings būtiski mazinājies, bet kāda pilsoniskā komiteja viņu pērn aprīlī iekļāva 11 sliktāko ASV gubernatoru rindās. Politiķis tika apsūdzēts par štata un federālo līdzekļu izmantošanu personīgos nolūkos un draugu iecelšanu svarīgos posteņos.

Tikmēr atzinību guvuši viņa centieni vides aizsardzības jomā.

Saskaņā ar Kalifornijas konstitūciju gubernatora amatu var ieņemt divus termiņus pēc kārtas. Švarcenegeru šajā amatā aizvietos demokrāts Džerijs Brauns. Viņš jau pildījis šos pienākumus no 1975. līdz 1983. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!