Prezervatīvi, ko Svazilenda saņēmusi no ārzemēm kā humāno palīdzību, seksa laikā mēdz plīst, jo ir pārāk mazi šīs valsts vīriešiem, ko dāsni apveltījusi daba. Parlamenta deputāts Madžahodva Dlamini HIV/AIDS komitejai sacīja, ka ASV un Āzijā ražotie mazie prezervatīvi rada HIV infekcijas risku.
"Mums tie vienkārši ir par mazu, tāpēc lietošanas laikā saplīst. Tas ir ļoti mulsinoši, jo nu jau ir nonācis tik tālu, ka cilvēki brīdina no to lietošanas."

Svazilendas Nacionālās AIDS programmas pārstāve Beatrise Dlamini uzskata, ka ārzemēs ražotos prezervatīvus varētu ieteikt lietot vīriešiem, kurus daba nav tik dāsni apveltījusi.

AIDS krīzes komitejas sēdē viņa teica: "Tiem, kas to var, būtu jālieto šie prezervatīvi, jo tos mums atsūtījuši ārzemju ziedotāji, un būtu ļoti nepieklājīgi sūtīt tos atpakaļ."

Krīzes komitejas priekšsēdētāja Kristabela Motsa informēja, ka valdība veikusi valsts mēroga aptauju, lai noskaidrotu, kāda veida prezervatīviem iedzīvotāji uzticas un kādus lieto.

Vairāk nekā 25 procenti no Svazilendas aptuveni viena miljona iedzīvotāju ir HIV pozitīvi, ziņo Dienvidāfrikā iznākošie laikraksti "Daily Mail" un "Guardian".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!