Gleznas no Maskavas Puškina mākslas muzeja, kas trešdien tika arestētas Šveicē, pārkrautas speciālajā transportā, ceturtdien ir pametušas Ženēvu un ir ceļā uz Krieviju, ziņo ārvalstu mediji.
Kravas mašīnas ar gleznām, kuru apdrošināšanas vērtība saniedz miljardu eiro ir ceļā uz Krieviju, paziņojis Krievijas konsuls Ženēvā Dmitrijs Mažurovs.

Viņš gan neesot varējis pateit, cik drīz gleznas sasniegs Krievijas robežu, kā arī drošības nolūkos neatklāja maršrutu pa kuru gleznas tiks vestas. Kravas mašīnu kolonu pavada arī Krievijas konsulāta pārstāvji.

Vairāk nekā piecdesmit Franču modernisma mākslinieku gleznas no Puškina muzeja ekspozīcijas tika aiturētas Šveicē pēc kompānijas "Noga" pieprasījuma, kura no Krievijas pieprasa neatdotos parādus vairāku simtu miljonu ASV dolāru apmērā. Taču Šveices valdība trešdien pieņēma rezolūciju, ka gleznas bez ierobežojumiem drīkst pamest Šveices teritoriju.

"Visas tehniskās problēmas, kas saistītas ar gleznu transpotēšanu ir atrisinātas," norādījis Krievijas konsulāta pārstāvis un piebilda, ka gleznu nogādāšana Krievijā norit kā plānots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!