Foto: Reuters/Scanpix

Divi Sīrijas izcelsmes vīrieši piektdien aizturēti Ženēvā saistībā ar sprādzienbīstamu vielu pēdām, kas atrastas viņu automašīnā, vēstīja Šveices sabiedriskā televīzija RTS laikā, kad pilsētā ir trauksme pieaugušu džihādistu draudu dēļ.

Policijas operācija notika uz autoceļa, kas ved uz Francijas robežu, vēstīja RTS.

Ženēvas kantona policijas preses pārstāvis ziņu aģentūrai AFP teica, ka ir veikta automašīnas pārbaude, bet atteicās apstiprināt personu aizturēšanu.

Policija kopš trešdienas Šveicē meklē četrus iespējamos džihādistus. Meklēšana sākta pēc ārvalstu izlūkošanas informācijas saņemšanas.

Četri vīrieši, kuru fotogrāfijas publiskotas Šveices plašsaziņas līdzekļos, tiek apsūdzēti par saistību ar džihādistu grupējumu "Daesh".

Ženēvas apkaimē ceturtdien terorisma trauksmes līmenis paaugstināts līdz trīs punktiem piecu punktu skalā, un bruņoti policisti ir izvietoti dažādās vietās pilsētā Šveices rietumos, kur bāzēta Apvienoto Nāciju Organizācijas galvenā mītne Eiropā.

Šveices ģenerālprokuratūra ziņu aģentūrai ATS paziņoja, ka saistībā ar ceturtdien sākto izmeklēšanu par "teroristu draudiem Ženēvas apkaimē" neviens nav aizturēts. Izmeklēšana vērsta pret personām, kas tiek turētas aizdomās par atbalstu aizliegtiem grupējumiem, tostarp "Daesh" un "Al Qaeda".

Ženēvu gandrīz pilnībā ieskuj Francija, kas joprojām cenšas atgūties pēc džihādistu uzbrukumiem 13. novembrī Parīzē, kuros gāja bojā 130 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!